Reklama

Kupiliście tą kiełbasę? Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega: lepiej jej nie jeść!

Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega: w metce tatarskiej wyprodukowanej w zakładach mięsnych Prosiaczek w Krąplewicach (gm. Jeżewo) wykryto bakterie salmonelli. Nie należy spożywać tego produktu!

We wtorek, 30 listopada Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące obecności pałeczek Salmonella spp. w jednej partii produktu: Kiełbasa surowa metka tatarska, 170 g, wyprodukowanej przez Zakłady Mięsne Prosiaczek w Krąplewicach.

29 listopada (poniedziałek) Powiatowy Lekarz Weterynarii w Świeciu wydał Decyzję wstrzymującą produkcję tego rodzaju kiełbasy. "Prosiaczek" wszczął już procedurę wycofywania wyrobów ze sklepów.

GIS zaleca, aby nie spożywać kiełbasy  z partii, której dotyczy komunikat. Jeżeli macie w swojej lodówce metkę tatarską z "Prosiaczka" oznaczoną numerem partii 0211101071, z datą przydatności do spożycia do 01.12.2021 r. - lepiej ją jak najszybciej wyrzucić.

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Rafal - niezalogowany 2021-12-01 16:35:21

    tę kiełbasę, a nie tą

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do