Reklama

Kolejna edycja Festiwalu Smaku w Grucznie za nami. Powiat Świecki zaprasza za rok [ZDJĘCIA]

25/08/2017 14:30
W dniach 19-20 sierpnia 2017 roku odbył się XII Festiwal Smaku w Grucznie. Powiat Świecki, jako partner wydarzenia, przygotował na tę okoliczność stoisko promocyjne i zaprosił do jego współtworzenia Lokalną Organizację Turystyczną Kociewie, przedstawicieli Powiatu Jarosławskiego, Powiatowy Urząd Pracy w Świeciu oraz KGW Jeżewo

Było smacznie, kolorowo i przede wszystkim nie padało, dlatego też, stoisko promocyjne cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem. Festiwal Smaku w Grucznie odwiedził Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Wicewojewoda Kujawsko-Pomorski, Starosta i Wicestarosta Świecki, Wójt Gminy Lniano, Zastępca Burmistrza Świecia, Przewodniczący Rady Powiatu Świeckiego oraz Przewodniczący Rady Miasta.

Warto również wspomnieć, że tak, jak w roku poprzednim, JURY oceniało zgłoszone produkty w kategorii „Smak Regionu 2017”.  W pierwszej edycji nagrodę otrzymało KGW Jeżewo za ruchanki z fjutem, natomiast w tym roku nagrodę otrzymał Piotr Urtnowski za Ser podpuszczkowy z kozieradką dla Gospodarstwa Rolnego „Spod Czarcich Gór”, a wyróżnienie Renata Osojca z Topolna za kiełbasę wędzoną.

Powiat Świecki dziękuje wszystkim, których spotkali przez te 2 dni w Grucznie i zaprasza już za rok!

Poniżej znajduje się pełna lista zwycięzców konkursów przeprowadzonych w czasie Festiwalu Smaku w Grucznie 2017 r.

Wyróżnienie w kategorii Przetwory mięsne i wędliny
za kiełbasę Myśliwską z daniela dla Jana Myśliwca

Smak Roku w kategorii Przetwory mięsne i wędliny
za Wątrobiankę wędzoną dla Witolda Śledzia

Wyróżnienie w kategorii Przetwory warzywne i owocowe
za Sok pomidorowy dla Grażyny Wiatr

Smak Roku w kategorii Przetwory warzywne i owocowe
za Perlany czosnek w bursztynowej zalewie dla Elżbiety Woltereiter

Wyróżnienie w kategorii Przetwory z mleka
za Ser smażony dla Gospodarstwa Rolnego „Spod Czarcich Gór” – Piotr Urtnowski

Smak Roku w kategorii Przetwory z mleka
za Masło wiejskie dla Gospodarstwa Rolnego „Spod Czarcich Gór” – Piotr Urtnowski

Wyróżnienie w kategorii Potrawy
za Zraziki jagnięce z miętą dla Tradycyjnego Jadła – Mirosława Wilk

Smak Roku w kategorii Potrawy
za Czerninę dla „Jedyna Taka” – Andrzej Dobosz

Smak Roku w kategorii Przetwory piekarskie i cukiernicze
za Lody waniliowe dla Ilony Żmudziejewskiej z Koronowa

Grand Prix 2017
za masło wiejskie dla Gospodarstwa Rolnego „Spod Czarcich Gór” – Piotr Urtnowski

Wyróżnienie w kategorii Przetwory mięsne i wędliny
za Pasztet Wielomięsny dla Firmy „Wędliny Starej Spiżarni” – Stanisław Broniarczyk

Wyróżnienie w kategorii Przetwory warzywne i owocowe
za Czosnek Perlany w bursztynowej zalewie dla Elżbiety Woltereiter

Wyróżnienie w kategorii Potrawy
za Gęś z kaszą orkiszową dla Eko Gościniec

Smak Regionu 2017
za Ser podpuszczkowy z kozieradką dla Gospodarstwa Rolnego „Spod Czarcich Gór” – Piotr Urtnowski

Wyróżnienie w kategorii Smak Regionu 2017
za Kiełbasę wędzoną dla Renaty Osojca z Topolna

Smak Roku w kategorii Przetwory mięsne i wędliny
za Pasztet Wielomięsny dla Firmy „Wędliny ze Starej Spiżarni” – Stanisław Broniarczyk

Smak Roku w kategorii Przetwory warzywne i owocowe
za Syrop z żurawiny dla Nadwiślańskiej Chaty z Luszkowa

Grand Prix 2017 – Jury VIP
za Ser Hrabiny dla Spiżarni Hrabiny Ślesin

Wyróżnienie w kategorii Miód Roku 2017
za Miód Lipowy dla Pasieki Rodzinnej – Sławomir Wnuk

Wyróżnienie w kategorii Miód Roku 2017
za Miód Gryczany dla Pasieki Rodzinnej – Sławomir Wnuk

Tytuł Miód Roku 2017
za Miód Pszczeli Lipowy dla Pasieki GUCIO J. Z. Stożek



Źródło: Powiat Świecki

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do