Reklama

Zajęcia kulinarne w Bochlinie. Po przerwie wakacyjnej dzieci znowu mogą uczyć się gotować

W WDK Bochlin dzieci nie mogą narzekać na nudę. Po przerwie wakacyjnej znowu mogą uczyć się gotować na zajęciach kulinarnych.

Na pierwszych zajęciach tematem przewodnim były jabłka. - Poznaliśmy ich podstawowe odmiany oraz cudowne właściwości zdrowotne. Rozmawialiśmy o różnorodnym zastosowaniu jabłek w przemyśle spożywczym a najodważniejsi spróbowali smaku octu jabłkowego. Przygotowaliśmy pieczone jabłka z granolą, miodem i dżemem truskawkowym oraz racuszki. – opowiada pracownik WDK Bochlin.

Na kolejnych zajęciach dzieci wykonywały soki. - To bomba witaminowa, która wspomoże układ odpornościowy i doda energii największym niejadkom. – mówi prowadząca zajęcia w Bochlinie.

Dzieci najbardziej zadziwiło ciasto marchewkowe. Na ostatnich zajęciach królową była dynia. Dzieci upiekły ciasteczka i chlebek.

Tekst: Aleksandra Reimus

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do