
W WDK Bochlin dzieci nie mogą narzekać na nudę. Po przerwie wakacyjnej znowu mogą uczyć się gotować na zajęciach kulinarnych.
Na pierwszych zajęciach tematem przewodnim były jabłka. - Poznaliśmy ich podstawowe odmiany oraz cudowne właściwości zdrowotne. Rozmawialiśmy o różnorodnym zastosowaniu jabłek w przemyśle spożywczym a najodważniejsi spróbowali smaku octu jabłkowego. Przygotowaliśmy pieczone jabłka z granolą, miodem i dżemem truskawkowym oraz racuszki. – opowiada pracownik WDK Bochlin.
Na kolejnych zajęciach dzieci wykonywały soki. - To bomba witaminowa, która wspomoże układ odpornościowy i doda energii największym niejadkom. – mówi prowadząca zajęcia w Bochlinie.
Dzieci najbardziej zadziwiło ciasto marchewkowe. Na ostatnich zajęciach królową była dynia. Dzieci upiekły ciasteczka i chlebek.
Tekst: Aleksandra Reimus
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie