
W Pruszczu odbyła się kolejna edycja kiermaszu wielkanocnego połączonego z ludową muzyką i tańcami oraz konkursem kulinarnym „Smaki Pruszcza”
Organizatorzy przyznają, że aura wydarzenia wprowadziła uczestników w świąteczny klimat.
Na stoiskach gościły tradycyjne potrawy wielkanocne przeplatane współczesnymi trendami. Ucztą dla podniebienia były konkursowe zupy, przygotowane przez Koła Gospodyń Wiejskich.
W konkursie kulinarnym „Smaki Pruszcza” pierwsze miejsce za rosół z klopsikami i grzybkami zdobyło KGW Pruszcz. Drugie miejsce za zupę chrzanową wywalczyło KGW Bagniewianki, a trzecie KGW Wałdówko za żurek „Prędkiej Gospodyni”.
Fot. Alina Malanowska
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Od kiedy rosół jest potrawą wielkanocną???-oceniający tego nie wiedzą?panie też?
A moze to burmistrz stwierdził ze rosół powinien pojawić sie na wielkanocnym stole? :) Przeciez on sie na "wszystkim zna"