
Czy mieszkańcy Świecia chętnie będą jeść fast foody pokaże czas. Pewne jest, że możliwości są ogromne. Restauracja jest przygotowana, żeby obsłużyć jednocześnie, aż 11 osób
Lokal w Morsku ma powierzchnię 460 metrów kwadratowych. Jest w niej 100 miejsc siedzących, a na zewnątrz, w ogródku, kolejne 128. Tam też znajduje się zjeżdżalnia dla dzieci.
Wszystko jest tak zorganizowane, żeby klienta obsłużyć możliwie najszybciej. W jednym momencie zamówienie może składać 11 osób, chociaż kasy są tylko dwie. Można samodzielnie składać zamówienie na panelach multimedialnych (6 stanowisk) na stoisku McCafe oraz z samochodu przy jednym z dwóch okienek na drive.
Dla licencjobiorcy McDonald’s Teresy Dróżdż restauracja w pobliżu Świecia jest dwunastym tego typu lokalem. - Średnio dziennie notujemy około 700 transakcji, przy czym można przyjąć, że jedna transakcja to jedzenie dla 2-3 osób - przyznaje właścicielka. - Latem sprzedaż oczywiście wzrasta - dodaje.
Prace przy budowie obiektu ruszyły 9 września, a otwarcie miało miejsce w minioną sobotę, czyli 21 grudnia. - Jest to jeden z najszybciej wybudowanych lokali w Polsce - przyznaje Teresa Dróżdż.
W McDonald’s będzie docelowo zatrudnionych 40 osób. - Kadrę menadżerską mamy skompletowaną - mówi Teresa Dróżdż, licencjobiorca McDonald’s. - Cały czas poszukujemy pracowników do kuchni i obsługi. Nie mamy szczególnych wymagań. Natomiast zapewniamy szkolenia - dodaje.
Restauracja będzie czynna od poniedziałku do niedzieli w godz. 6-24. - Od poniedziałku do piątku, podobnie jak w innych lokalach tej sieci będziemy wydawać śniadania w godz. 6 - 10.30. W soboty i niedziele czas wydawania śniadań będzie wydłużony do godz. 11 - wyjaśnia Teresa Dróżdż.
Właścicielka nie ukrywa, że otwarcie restauracji ma związek z budową drogi ekspresowej S5. - Kiedyś restauracje były otwierane tylko w miastach o dużej liczbie mieszkańców - wyjaśnia pani Teresa. - Dziś te progi są obniżone. Dzięki temu mogliśmy pojawić się w takim mieście jak Świecie. Liczymy na klientów nie tylko z miasta, ale także pobliskiego Chełmna oraz podróżnych, którzy będą jeździli drogą ekspresową S5 - dodaje.
Tradycją stało się, że właściciele podczas otwarcia restauracji przekazują pieniądze na działający w okolicy Dom Dziecka. - W mieście nie ma takiego obiektu, dlatego burmistrz zasugerował, żeby przekazać pieniądze na Ośrodek Integracji i Rehabilitacji w Świeciu. Cieszę się, że mogłam w ten sposób wesprzeć mieszkańców, pomóc dzieciom. Jesteśmy też otwarci na współpracę z lokalną społecznością, szkołami - zapowiada.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Jeszcze niech ludzi zatrudni i syszkoli. Wstyd. Kompletny brak organizacji. O jakich 11 osobach piszecie? Wczoraj 20 minut trwalo zlozenie zamówienia, zaplata i odbiór. Masakra!!
Stary artykuł, nic nowego, już o tym było w dzień otwarcia lokalu, szukajcie ciekawszych tematów...
Porażka w tym Mc wszystko zimne niedobre szejki wydawane są w kupku po coli totalna porażka.Wczoraj jak zamawialam zestawy to wszystko w torbach rozsypane było A frytki to stare zresztą wszystko tam jest stare
Nie ma juz tych plastikowych kubków do shakeów tylko t co cole się nalewa bo już tych plastikowych kubków nie produkują
To po co tam jecie skoro tak narzekacie, jedzenie ma być na szybko zrobione, to się nie dziwić, że do torby wrzucone
Tragedia, stałam samochodem 4 w kolejce, niestety po 20 minutach odjechalam i pojechałam z dzieckiem do KFC.
Bzdury piszą, czas oczekiwania długi, kelnerka szuka nr stolika, trzeba jej wskazać, zakręcony personel
Frytki gumowe, jedzenie zimne, prosi się o sok ciepły ona podaję z kostkami lodu. Szok.
Ja nie mam zastrzeżeń. Czas oczekiwania przy wczorajszym oblężeniu porównywalny do Mc w Bdg czy Grudziądzu. Poza tym przypominam, że McDonald otwarty jest od 2-3 tyg i potrzeba trochę czasu by pracownicy wdrożyli się w system. Przypomnijcie sobie jak było z KFC na poczatku A jak polepszylo się teraz...
Ludzie piszecie takie głupoty , niektórzy nie mają pojęcia o pracy w kuchni przez sekundę nic się nie przygotuje . Jeśli chce się zjeść to trzeba uzbroić się w cierpliwość ludzie tam pracujący tam nie leżą to jest naprawdę ciężka praca .
Kotku, gdybyś poprosiła o napój w kubku to byś dostała to co się należy, a tak tumoku po trzeciej podstawowej dostałaś kupkę w kupku.
Ludzie przy takim oblężeniu jakie przeżywa ta restauracja, to wy się dziwicie, że trzeba poczekać. Byłam już kilka razy i wzięłam na wynos, bo nigdy nie było gdzie usiąść. Myślenie nie boli.
Banda nosaczy rzuciła się na McD i dziwią się że trzeba czekać na zamówienie, oblegają ten lokal jak muchy gówno. Jak wam coś nie pasuje to jedźcie to KFC albo do Grudziądza do McD.
Janusze i Grażyny ze Świecia odbiegaja od normy :) w tym zapyzialym przez mondi corpo pseudo managerów itp prostakow z tej firmy z wynagrodzeniem ponad sredniej krajowej nawet restauracja z 5 gwiazdkami Michelin by się nie sprawdziła w ich ocenie Pozdrawiam Nie pracujący w mondi lecz na własnej działalności zamorzny obserwator lokalnego społeczeństwa
Śmieciowe jedzenie i nazwa restauracji do tego okropnego gó.na jakim jest mcd wogole nie pasuje....
Mcd I ich mięso, które produkuje się m.in.w Sierakowie w Wielkopolsce w skandalicznych warunkach I z samego tłuszczu. Jestem w branży od lat I szerokim łukiem omijam mcd , kfc ,czy Orlen i inne podmioty z hot dogami oraz tzw kebab bary ponieważ wszelakie tzw mięso do wszystkich tych barów czy pseudo restauracji samozwańczych produkuje się z odpadów czyli skóry że świń jakie wozi się na potęgę i to wszystko jest mielone gdzie dodaje się ekstrakty I dodatki tzn przyprawy.Wszyscy to jedzą w parowkach czy stekach itp I zaś tyją oraz mają choroby brawo wy....
Do tego zatrudniaja zlodziejki na stanowisko Messenger ktore nie maja pojecia co do czego
Jeśli jesteś w branży od wielu lat to raczej tak średnio się orientujesz co jest w KFC. Pierwsze słyszę, żeby kurczak był z kawałków świnki i innych tłuszczy. Z tego co ja wiem kurczak przyjeżdża z Solca Kujawskiego (napisane jest w restauracji) i jest on marynowany i panierowany na miejscu. Co do innych fast foodow to każdy wybiera to co lubi. A czas oczekiwania jest długi, ponieważ sama kanapka się nie zrobi. Żal jest mi ludzi ,którzy przychodzą do Kfc ,Mcd i palą głupia. Tu źle tak nie dobrze tu trzeba czekać, to nie dobre to za miało wysmazone ludzi zamienicie się na dwa z Tymi ludźmi, którzy wam przygotowują i pakują jedzenie. Jest to ciężka praca. Ale skąd Janusz z Bożena może wiedzieć.
Moja pierwsza praca to McDonald's a później KFC. Kurczak w KFC to po prostu kurczak , taki sam jakiego kupujecie w sklepie. Jedzenie w MC przemilczę ...Śmieszy mnie jak ktoś myśli, że w 2 tygodnie po otwarciu restauracji wszystko będzie działało na 100 %. Pracą w gastronomii jest bardzo ciężka i wymaga dobrej organizacji. Nie każdy chce i da radę pracować w takim tempie więc wrzućcie trochę na luz i miejcie więcej empatii.
Praca w McDonald nie jest łatwa, ludzie pracują tam na czas i starają się jak tylko moga aby jedzenie wydawać jak najszybciej. Gdy jest spory ruch wiadomo że okres oczekiwania jest dłuższy. W innych restauracjach ludzie czekają po 40min i nie ma takiego oburzenia. Ludzie to nie roboty nawet w McD. Uważam że akurat ta właścicielka dba o klientów i o jakość. Jak porównacie sobie Maka w Grudziądzu z np. Makiem w Toruniu jest kolosalna różnica w jakości wydawanych produktów. W Grudziądzu często spotykam stare frytki, napoje bez lodu, zimne bułki i czekanie na zamówienie jest bardzo długie.
Ten babsztyl i jej synalek to wielkie przekrety niech lepiej oddaja kase ludziom ktorych OSZUKALI za wykonana prace. Z KRETACZY I OSZUSTOW ROBICIE KOGO? TA BABA DOROBILA SIE NA KRZYWDZIE LUDZKIEJ A WY JESZCZE PISZECIE O NIEJ? NAJPIERW ZROBCIE WYWIAD KTO TO JEST I CZYM SIE ZAJMUJE BO NIE TYLKO MC KACZOREM.
W du..ie z tym Mc Donaldem. Wjechałem na tego przy A1 przed Lisewem w kierunku Torunia. Zamawiasz dwa Mc Royale podwójne, wyjeżdżasz na autostradę, a w jednym pudełku pojedynczy. Lepiej poza tym znaleźć prawdziwą budę z hamburgerami to i wam na miejscu zrobią i świeżego i nie takiego jakby walec po nim przejechał. Może chwilę dłużej poczekam, ale zjem ze smakiem.
Zgadzam sie z opinia "gość" banda kretaczy jak dorobić sie czyimś kosztem. Nie polecam tych MC a praca tam to juz wogole katorga nie mila atmosfera szkoda słów... .
pomylki sie zdarzaja w wydaniu zamowienia jak bardzo duzy ruch ale mysle jak zajrzysz do zamowienia to nie ma problemu by wymienili ...włascicielka wporzadku kobieta ...tyle
Dokładnie. Pomyłki się zgadzają. Ale tak szczerze, to jeszcze kogoś samochodem, przejazdem rozumiem. Wziąć na szybko, do tego po drodze, dobrze zjeść. Ale jak ktoś zabiera rodzinę w to miejsce to naprawdę...Na dzień dzisiejszy jest tyle fajnych "burgerowni", że ta masówka w postaci Maca im do pięt nie dorasta. Jak, ci zrobią podwójnego to faktycznie podwójny. Weźmiesz colę, a jak upchasz to i frytki i pękasz. A ceny praktycznie te same. Sam zajechałem w naszym województwie do małej miejscowości, to knajpka mogła by ich burgery uczyć. Robić. Po pierwsze są robione na miejscu i jak ktoś tego nie spię...rzy, to klientów będzie miał. Zresztą co potrafi zaserwować np. Mac pokazują zdjęcia niektórych. To samo i KFC. Chociaż przyznaję, że wiele zależy od tego gdzie i kogo. W jednym się przyłożysz, to zjesz porządnie w innym nie, to wiadomo. Na pewno też zależy wyszkolenia jak i samych chęci.
W KFC kurczak
Dla mnie można czekać to nie problem ostatnio kupiłam frytki niestety z ogromnym czerwonym włosem. Obsługa nie ma zabezpieczonych włosów, które wpadają do potraw, które są przygotowywane czy mieszane. Osoba, która to robi mocno nachyla się nad tym z rozpuszczonymi włosami i to niestety nie zacheca
Dla mnie największym problemem są włosy w jedzeniu proszę o zabezpieczenie włosów, które znalazłam kolejny raz jedzniu
Poraza mnie ilosc osob stołujacych sie w takich miejscach. Żarcie beznadziejne, nafaszerowane chemią. No ale jak sie dupy nie chce ruszyc i zrobic sobie jedzenie w domu to tak jest.