Reklama

Okrasa znowu łamał przepisy w Grucznie. Zobaczcie co ugotował

W niedzielę Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły ponownie gościło w Grucznie przy młynie znanego kucharza Karola Okrasę. Na polowej kuchni gotował potrawy korzystając z naturalnych i lokalnych produktów.

Gruczno znany kucharz odwiedzał już kilka razy. Zawitał tu podczas Festiwalu Smaku. Innym razem smażył przy młynie powidła, a później przyrządził comber jagnięcy, marynowany wcześniej w powidłach oraz pieczonego na ruszcie łososia, zamarynowanego w ziołach i powidłach.

Innym razem na przygotowanym przez niego daniu wylądował kociewski fjut. 

Bohaterem jednego z odcinków były sery małżeństwa Adamczyk z Kosowa.

Tym razem Okrasa przygotował żeberka jagnięce z suszonymi czarnymi porzeczkami i kwasem chlebowym. Jago niecodzienny przepis na tradycyjne żeberka będzie można w szczegółach poznać w jednym z odcinków programu telewizyjnego "Okrasa łamie przepisy".

zdjęcia: funpage Karola Okrasy

 

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do