
W niedzielę Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły ponownie gościło w Grucznie przy młynie znanego kucharza Karola Okrasę. Na polowej kuchni gotował potrawy korzystając z naturalnych i lokalnych produktów.
Gruczno znany kucharz odwiedzał już kilka razy. Zawitał tu podczas Festiwalu Smaku. Innym razem smażył przy młynie powidła, a później przyrządził comber jagnięcy, marynowany wcześniej w powidłach oraz pieczonego na ruszcie łososia, zamarynowanego w ziołach i powidłach.
Innym razem na przygotowanym przez niego daniu wylądował kociewski fjut.
Bohaterem jednego z odcinków były sery małżeństwa Adamczyk z Kosowa.
Tym razem Okrasa przygotował żeberka jagnięce z suszonymi czarnymi porzeczkami i kwasem chlebowym. Jago niecodzienny przepis na tradycyjne żeberka będzie można w szczegółach poznać w jednym z odcinków programu telewizyjnego "Okrasa łamie przepisy".
zdjęcia: funpage Karola Okrasy
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie