Reklama

Łąka na talerzu. W bibliotece dowiemy się jak przyrządzać chwasty

Dla większości z nas rośliny rosnące na łące to zwykłe chwasty. Nie każdy zdaje sobie sprawę, że znaleźć tam można smakowite zioła, które mogą urozmaicić nasze codzienne menu.

Spotkanie organizowane w bibliotece miejskiej w Świeciu w czwartek, 17 września o godz. 17 poświecone będzie właśnie tej tematyce.

Warsztaty zatytułowane "Dzika kuchnia" poprowadzi dr Krystyna Stepczyńska-Szymczak botanik, ekolog, etnobotanik i założycielka "Akademii Natura". 

Uczestnicy będą mieli okazję poznać jadalne rośliny, które znaleźć można na łąkach i w parkach. Dowiedzą się też jak je przyrządzać i jakie mają właściwości zdrowotne.

Chętne do udziału w zajęciach osoby mogą zgłaszać się telefonicznie pod nr 52 333 48 14.

Spotkanie realizowane jest w ramach projektu "Bądź EKO z Biblioteką" dofinansowanego z konkursu "Moje miejsce na Ziemi" Fundacji ORLEN.

 

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do