Reklama

Dynia w roli głównej. W świetlicy wiejskiej w Dragaczu odbyły się smakowite warsztaty

W świetlicy wiejskiej w Dragaczu odbyły się warsztaty kulinarne zatytułowane “Potrawy przyrządzane na bazie dyni”

Szkolenie skierowane było do lokalnych Kół Gospodyń Wiejskich. Organizowane było przez Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Świeciu oraz panie z KGW “Dragaczanki” z Dragacza.

- Było swojsko, gwarno i wesoło no i smacznie - mówi Agnieszka Jastrzębska, sołtys Bratwina. - Przygotowałyśmy zupę krem z dyni, placuszki dyniowe z dipem czosnkowym, dynię pieczona w ziołach, ciasto dyniowe, a nawet rogaliki dyniowe - dodaje.

Fot. Nadesłane

 

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do