Reklama

Darcie pierza i degustacje potraw wybitnych kucharzy. Tak można spędzić sobotę

22

Chrystkowo godz: 14:00

Próbowaliście kiedyś zrobić poduszkę z gęsiego pierza, smakowaliście jagnięciny lub młodej baraniny?

Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły zaplanowało na jutro (22 lutego) niecodzienne atrakcje w chacie mennonickiej w Chrystkowie. Od godz. 14 będzie można zobaczyć jak kiedyś wyglądało darcie gęsiego pierza. Kucharze zajmą się przygotowaniem dań z jagnięciny i młodej baraniny. Przy kuchni stanie Khachatryan Armenak, Ormianin spod Grudziądza, mistrz ceremonii podczas III i IV edycji Redyku Dolnonadwiślańskiego w Grucznie. Pojawia się też Aleksander Baron i Mirosława Wilk. Po pokazach odwiedzających czeka laboratorium smaku, czyli degustacja przygotowanych potraw. 

zdjęcie: Darcie pierza – pokaz w szkolnej Izbie Regionalnej w Kamedułach

Aplikacja nswiecie.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo nSwiecie.pl




Reklama
Wróć do