
Próbowaliście kiedyś zrobić poduszkę z gęsiego pierza, smakowaliście jagnięciny lub młodej baraniny?
Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły zaplanowało na jutro (22 lutego) niecodzienne atrakcje w chacie mennonickiej w Chrystkowie. Od godz. 14 będzie można zobaczyć jak kiedyś wyglądało darcie gęsiego pierza. Kucharze zajmą się przygotowaniem dań z jagnięciny i młodej baraniny. Przy kuchni stanie Khachatryan Armenak, Ormianin spod Grudziądza, mistrz ceremonii podczas III i IV edycji Redyku Dolnonadwiślańskiego w Grucznie. Pojawia się też Aleksander Baron i Mirosława Wilk. Po pokazach odwiedzających czeka laboratorium smaku, czyli degustacja przygotowanych potraw.
zdjęcie: Darcie pierza – pokaz w szkolnej Izbie Regionalnej w Kamedułach
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie